Matkailu

Matkailuteollisuus on viime vuosina nostettu Porissa kärkialaksi muiden teollisuudenalojen rinnalle. Matkailulle on valittu oma kärkikohde, Yyteri, jonka kasvua rakennetaan määrätietoisesti jokavuotisilla investoinneilla sekä vahvalla markkinoinnilla. Yyteri tarjoaa oivan alustan yrittäjyydelle.

RAKENNAMME YYTERILLE KASVUA

Perinteisten teollisuudenalojen ohella Porissa satsataan matkailuteollisuuteen. Yyteri on kaupungin valitsema matkailun kärkikohde, jota kehitetään vuosittain noin 400 000 euron vuosibudjetilla. Yyterin alueen tarjoama potentiaali tarjoaa kasvualustan erityyppiselle yrittämiselle, jota kaupunki investoinneillaan mahdollistaa.

Yyterin kehittämisen ensi vaiheen infran parannukset ja markkinoinnin vahvistaminen näkyvät neljän kehittämisvuoden jälkeen käytännössä Yyterin matkailukohteen vahvempana tunnettuutena sekä kävijämäärien kasvuna myös sesongin ulkopuolella.

Kehittämistoimenpiteiden tavoitteena on lisätä Yyterin houkuttelevuutta, tunnistettavuutta, yleisilmettä ja käytännön toimivuutta kaikkina vuodenaikoina. Lisäksi tavoitteena on luoda uusia edellytyksiä liiketoiminnalle ja sitä kautta myös uusia mahdollisuuksia Yyterin käyttäjille. Kesäsesongin pidentäminen, syys- ja kevätsesonkien tunnistaminen ja hyödyntäminen luontomatkailussa sekä talvisesongin luominen ovat keskeisessä roolissa yrittäjyyden houkuttelevuuden lisäämiseksi.

INVESTOI YYTERIIN

Kasvun mahdollistamisen tueksi luotu kasvuohjelma antaa suuntaviivat tuleville investoinneille ja tekemistä vähintään kymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Toimenpideohjelmassa on määritelty, mitä tarvitaan Yyterin kestävän kasvun tavoitteiden saavuttamiseksi. Osa-alueina kasvua tavoitellaan majoituskapasiteettia sekä palveluita ja aktiviteetteja kestävästi laajentamalla, alueen ulkoista saavutettavuutta sekä sisäisiä yhteyksiä parantamalla, sekä yhteistyötä, brändiä ja tunnettuutta kehittämällä. Maankäytön ja kaavoituksen rooli on keskeinen kasvun mahdollistaja.

Lisäksi kasvua mahdollistaa yleissuunnitelma, joka tarjoaa valmiita yrittämisen paikkoja sekä niitä ideoita, joiden on katsottu puuttuvan matkailukokonaisuudesta. Yleissuunnitelmassa 2019 hyväksytty, Porin ensimmäinen lähes nollahiilirakennus ja Yyterin aukion keskipiste, Piletti toimii alueen yksityisten investointien veturina ja määrittää rakentuessaan uudelleen myös liikenteen rannalle. Pilettirakennus on selkämeren kansallispuiston sekä Yyterin opastuskeskus ja täydentää osaltaan myös alueen palveluja.
 

Ota yhteyttä:

Lauri Kilkku
Lauri Kilkku
Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtaja, Porin kaupunki