Pohjolan energisin merilogistiikan keskus

Yli 200ha
Vapaata tonttimaata
3
Satamaa
15.3 m
Suomen syvin väylä
Viisi valtatietä, sähköinen rautatie ja syväväylät johtavat Pohjolan energisimpään merilogistiikan keskukseen. Halusitpa sitten rakentaa meren rantaan – jopa oman laiturin viereen – vaikka voimalaitoksen tai teollisen yrityksen tai kuljettaa sataman läpi mitä tahansa lasteja ja materiaaleja, Porin Satamalla on valmiudet tähän.

Energiatehokasta satamalogistiikkaa joka lähtöön 

Porin kolme satamaa muodostavat merilogistiikan keskuksen, joka toimii kasvualustana bisnekselle. Helposti navigoitavat meriväylät Itämerelle ja maailmalle, erinomaiset maantie- ja raideliikenneyhteydet sekä sijainti keskellä kehittyvää teollisuus- ja logistiikka-aluetta tarjoavat puitteet kansainväliselle liiketoiminnalle.
  
Mäntyluodon satamassa kaksi Liebherr LHM 550 -nosturia pitävät huolen High&Heavy-toimitusten sujuvuudesta. Yhteisnostokapasiteetti on 280 tn (laivaan 250 tn). Mäntyluodossa hoituvat raskasnostoprojektien lisäksi kontti-, sahatavara- ja rikasteliikenne. Bulkkikuljetuksiin erikoistuneen Tahkoluodon syväsatama on merkittävä transitoliikenteen HUB-satama, jonka kiistaton vahvuus on uusi bulkkiterminaali ja 15,3 metrin syväväylä. Nämä mahdollistavat Cape-kokoluokan alusten vastaanottamisen ja haastavien kuivabulkkituotteiden käsittelyn. Tahkoluodon öljy- ja kemikaalisatamassa on valmiudet käsitellä vaarallisia aineita turvallisesti. Kaikki tehdään ympäristöystävällisyyttä ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. 

Tilaa kasvulle 

Porin satamaympäristössä on tilaa kasvaa ja kehittyä. Uudelle toiminnalle on tarjolla tonttimaata sataman alueelta yli 200 hehtaaria. Lisäksi sataman läheisyydestä löytyy alueita, jotka tarjoavat erinomaisen tukikohdan niin teollisuudelle, logistiikalle kuin kaupallekin. Valmis hyvin toimiva infra ja vaihtoehtoisien energioiden, kuten LNG:n, käyttömahdollisuudet takaavat hyvät liiketoimintaedellytykset.  

Merilogistiikan kehitysympäristö 

Porin satamat tarjoavat monenlaiselle liiketoiminnalle erinomaisen kehitysympäristön. Tahkoluoto on toiminut jäisiin olosuhteisiin rakennettavan merituulivoiman testiympäristönä ja nykyään alueella sijaitsee maailman ensimmäinen merituulivoimapuisto, joka kestää arktiset olosuhteet. Mäntyluodon telakalta on lähtenyt maailmalle maailman suurimpia offshore-rakenteita. Lähitulevaisuudessa alueelle on valmistumassa sataman ja alueen yritysten testikäyttöön tarkoitettu 5G-privaattiverkko. Digitalisaatio ja perinteinen merenkulku kohtaavat Porin Satamassa. 

Lisätietoja:

Ota yhteyttä:

Janne Vartia
Janne Vartia
Sidosryhmäpäällikkö, Porin kaupunki