Mahdollistava infra - Mitä tarpeita yritykselläsi on?

Porin infra mahdollistaa monenlaista liiketoimintaa. Toimitiloja ja tontteja löytyy laidasta laitaan ja liikenneyhteydet ovat erinomaiset. 

TONTIT JA TOIMITILAT

Porin alueella on tarjolla sitä, mitä liiketoimintasi tarvitsee. Kaavoitettujen teollisuus- ja liiketonttien valikoima on monipuolinen. Uusiutuvaa, lähellä tuotettua energiaa on helposti saatavilla isoonkin tarpeeseen. Tutustu vapaisiin tontteihin sekä toimitiloihin

LOISTAVAT LIIKENNEYHTEYDET 

Pori sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella. Osassa teollisuustonteista on jopa oma pistoraide tai mahdollisuus omalle satamalaiturille. Syväväylä (15,3 m) mahdollistaa suurimpienkin Itämerellä kulkevien laivojen pääsyn Porin Tahkoluotoon, joka on erikoistunut kemikaali- ja bulkkiliikenteeseen.  

Valtateiden 11 ja 2 risteysalueelle kaavoitettu Honkaluodon teollisuusalue on erityisen toimiva logistiikan tarpeisiin. Alueen vieressä oleva lentokenttä yhdistää Porin säännöllisellä reittiliikenteellä Helsinki-Vantaaseen. Se soveltuu erinomaisesti tavaralogistiikan tarpeisiin. Ja lentokentän saavutettavuus on vertaansa vailla: tuskin muualla on lentokenttä parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta. 

HYÖDYKKEITÄ 

Maakaasun saatavuuden varmistaa LNG-terminaali satamassa, josta on johdettu kaasuputki Kaanaankorven teollisuusalueelle. Teollisuuden tarvitsemat hyödykkeet tuotetaan lähellä, oli sitten kyse vaikka höyrystä tai rikkihaposta. Teknologiametallien arvoketju toimii alueella jo valmiiksi.  

KIERTOTALOUDEN ERIKOISALUE 

Porin seudun vahvan teollisuuden ympärille on rakentunut kierrätysliiketoimintaa palveleva toimintaympäristö ja infrastruktuuri. Kiertotalouden tarpeisiin Porissa Peittoon kierrätyspuistossa on lähes 1000 hehtaaria valmiiksi kaavoitettua teollisuusaluetta, jossa esimerkiksi teollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen on helppoa. Eikä liiketoiminnan laajentaminen jää tilasta kiinni.


Lisätietoja Prizztechin sivuilta sekä kiertotaloudesta

KUPARITEOLLISUUS- ja SUURTEOLLISUUSPUISTO

Teknologiametallien ja akkukemikaalien valmistuksen ja tuotekehityksen globaalisti merkittävä ekosysteemi sijaitsee Porin seudulla. Esimerkiksi Porissa sijaitseva Kupariteollisuuspuisto on 100 hehtaarin kokoinen alue Kokemäenjoen varrella Porissa, jossa toimii useita yrityksiä sekä niiden yhteistyökumppaneita ja alihankkijoita. 

Lisätietoja kupariteollisuuspuistosta sekä teknologiametalleista

Suurteollisuuspuistossa toimii parikymmentä erikoistunutta yritystä, jotka ovat toimivassa ja kiinteässä yhteistyössä keskenään. 

SUOMEN SYVIN VÄYLÄ

Halusitpa sitten rakentaa meren rantaan – jopa oman laiturin viereen – vaikka voimalaitoksen tai teollisen yrityksen tai kuljettaa sataman läpi mitä tahansa lasteja ja materiaaleja, Porin Satamalla on valmiudet tähän. Meillä on tilaa kasvulle. Lue lisää Pohlojan energisimmästä merilogistiikan keskuksesta.