Masatoshi Wakabayashi

Sisälogistiikan automaatioratkaisuihin erikoistunut Cimcorp sijaitsee Ulvilassa ja palvelee asiakkaita ympäri maailmaa. Kansainvälisyyttä alleviivaa myös Japanista Suomeen saapunueen toimitusjohtaja Masatoshi Wakabayashin intohimo amerikkalaisen jalkapallon harrastamiseen.
Masatoshi Wakabayashi

– Se on intohimoni työn ulkopuolella. Se on erittäin hyvää urheilua ja auttaa minua pysymään hyvässä kunnossa työkiireistä huolimatta. PIdän myös siitä, että siinä on paljon rooleja tiimin sisällä. Siinä hyödynnetään paljon pelaajien erityistaitoja ja ominaisuuksia nopeasta juoksemisesta fyysiseen kokoon. Se vaatii myös paljon tukijoukkoja kentän laidalle, kertoo Masatoshi.

– Amerikkalainen jalkapallo on loistavaa tiimityötä. Nautin tiimityöstä, jossa tehdään kovaa työtä ja jossa autamme yhteisönä toisiamme sekä jaamme yhteistyön tulokset yhdessä. Se on hienoa.

Itse pelaamisen ja kuntoilun lisäksi myös lajin yhteisöllisyys lämmittää Masatoshin sydäntä.

– Porissa on erinomainen kulttuuri amerikkalaisessa jalkapallossa. Sen parissa tapaa kaikenikäisiä ihmisiä ja olen saanut sitä kautta paljon eri ikäisiä ystäviä työn ulkopuolella.

Kysyttäessä miltä Porin seudulla tuntuu elää, Masatoshi kiteyttää mikä häneen alueessa vetoaa.

– Porissa ei ole liian hektistä, ympärillä on paljon luontoa ja täällä on paljon historiaa sekä kulttuuria. Minusta tuntuu, että porilaiset ovat hyvin ylpeitä porilaisuudestaan ja kotiseudustaan. Siksi myös minä tykkään asua täällä.

Miksi täällä on hyvä tehdä businesta?

– Ensinnäkin täällä on vahva teollisuuden historia kaikkea toimintaa kantavana perustana. Toisekseen kun ihmiset ovat ylpeitä kotiseudustaan – he haluavat myös asua täällä. Yhteisö pyrkii kehittämään itseään ja ehkä juuri sen vuoksi tunnen vahvaa yhteenkuuluvuutta Poriin, Masatoshi pohtii.

Onko muutto Poriin vaikuttanut työn tekemiseen?

– Täällä minulla on tilaa elää ja saada hyvä tasapaino työn ja vapaan välille. Porissa on erinomaista teollisuutta ja liiketoimintaa sekä hyviä ihmisiä ja paljon luontoa. Vaikka töissä olisi todella paljon kiireitä – täällä minulla on aina myös aikaa ajatella ja rentoutua, Masatoshi toteaa tyytyväisenä.

Millaiset arvot ohjaavat Masatoshin työtä?

– Minulle tärkeitä ovat kestävä kehitys, jatkuvuus ja ihmisten sekä yrityksen kehittäminen. Kun ihmiset kehittyvät, yritys kehityy ja voimme tarjota aina vain parempaa palvelua asiakkaillemme. Se johtaa kestävämpään kasvuun, joka luonnollisesti on tärkeää liiketoiminnalle mutta auttaa myös työntekijöitä arvostamaan työtään, yritystä auttamaan asiakkaitaan ja osakkeenomistajia vaalimaan yritystä. Tavoitteiden asettaminen pitkälle tulevaisuuteen on erittäin tärkeää kestävän kehityksen kannalta.

Olisko tämä kaikki mahdollista muualla?

– En osaa verrata Suomen sisällä, koska olen asunut vain Satakunnassa. Mutta se mitä olen alueesta oppinut, kertoo Porin seudun olevan hyvin uniikki alue. Se ei ehkä ole sijainniltaan keskeisimmällä sijainnilla, mutta se on aina ollut hyvin keskeinen alue ja sillä on paljon historiaa. Silti se ei ole kaukana pääkaupungista tai maailmasta ylipäätään hyvin yhteyksiensä ansiosta. Tämä on loistava paikka tehdä businessta ja elää tasapainoista elämää.