Osaajat

Porissa keskiössä on sitkeä yrittäminen. Jalostunut temperamentti, rohkeus ja luovuus tekevät porilaisesta sitoutuneen osaajan, jonka katse on tulevassa. Alueella toimivat korkeakoulut ja yliopistot takaavat, että osaajia on myös tulevaisuudessa!

KANSAINVÄLISYYDEN EDELLÄKÄVIJYYTTÄ 

Kansainvälisyys on näkynyt Porin seudun historiassa jo vuosisatojen ajan, ensin kaupan, sittemmin teollisuuden kasvun muodossa. Tänään varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja lukion voi käydä Porissa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Korkeakouluissamme voi suorittaa monipuolisesti kansainvälisiä tutkintoja. Opiskelijat läheltä ja kaukaa rikastuttavat alueemme kulttuuria. Teollisuutemme toimii globaalissa ympäristössä. Suuri osa alueen teollisuusyrityksistä kuuluu ulkomaisiin konserneihin.  

YRITTÄJYYS YTIMESSÄ 

Yrittäjyys on tärkeä kasvun tekijä ja Porissa siihen panostetaan. Olemme ylpeitä, että täällä tehdään itse, luodaan tyhjästä ja tarvittaessa noustaan tuhkastakin. Edellytykset yrittäjyyteen luodaan nuorena: yrittäjyyskasvatus alkaa jo peruskoulussa ja jatkuu läpi opintojen. Yrityksen perustajalle on tarjolla tietoa, tukea ja apua. Eikä yrityksen kasvu jää osaamisesta kiinni: lähes 10000 korkeakouluopiskelijaa pitää huolen, että tuoretta osaamista on tarjolla jatkuvasti. 

SITOUTUNEISUUS VAHVUUTENA 

Alueemme työvoima on sitoutunutta kotiseutuunsa ja työntekijöiden vaihtuvuus yrityksissä on vähäistä. Tämä tärkeä henkinen pääoma on osaltaan tukemassa yritystoiminnan laajentamista ja kasvua – rohkean askeleen ottaminen Porissa on helpompaa.