Sujuva arki - aikaa ja tilaa elämälle

Porilaiset ovat tutkitusti Suomen onnellisimpia – niin verratonta on elämisen laatu Porissa. Vaihtoehtoja riittää. Kaikki tarvittava arjesta juhlaan löytyy alle 20 minuutin matkan päässä torilta. Meillä ei aikaa tarvitse tuhlata ruuhkissa istumiseen. Sen sijaan meillä on tarjota sinulle enemmän aikaa, enemmän tilaa.

MEREN MAISEMISSA, JOKISUISTON LUODOILLA 

Jokaisen on välillä hyvä vetää verkkarit jalkaan ja lähteä luontoon resetoimaan ajatuksiaan. Mikä sen hienompaa, kuin tehdä se vaikka Kirjurinluodon, Porin metsän tai Yyterin – yhden Euroopan parhaimman hiekkarannan* - uniikeissa maisemissa. 

Porin keskustan puistot ovat osa kansallista kaupunkipuistoverkostoa. Kaupunkipuisto on yhdistelmä kaupunkilaisten olohuoneena toimivaa kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä. Luonto on Porissa sananmukaisesti lähellä. 

Harva pystyy sanomaan, että kotikaupungista löytyvät sekä meri että joki. Meiltä löytyy. Meren rannalla sulassa sovussa kättä lyövät kansainvälinen yritystoiminta, perisuomalainen mökkeily ja mitä mainioimmat ulkoilu- ja vaikkapa lintubongausmahdollisuudet. Kokemäenjoen suisto ja Yyterin matalikko ovat ehkä maamme monipuolisimmat linturetkikohteet. 

*) 10 of the best beaches in Europe for families 

POLKIEN PERILLE  

Yli 300 kilometriä pyörätietä. Tuskin lainkaan ylämäkiä. Loistavat reitit ja lyhyet etäisyydet keskustan alueella tekevät polkupyörästä ylivertaisen kulkuneuvon liikkua – vaikka kymmenessä minuutissa kauppatorilta lentoasemalle. Porissa liikkumiseen et tarvitse omaa autoa, paitsi jos sateen sattuessa muutut sokeriksi. Etkä välttämättä silloinkaan, sillä bussillakin pääsee.  

KULTTUURIA ASENTEELLA 

On tilaa ja aikaa, puistoja ja vesistöjä, mutta myös tapahtumia ja kulttuuritarjontaa. On kansainvälisesti arvostettua taidemuseota, tanssitaiteilijoita, teatteria, museota, musiikkia ja elokuvaa. Tekemisistä sävyttää porilainen asenne, jossa kulmia ei hiota liian pyöreiksi ja vastakohdille löytyy tilaa. Järkikin voi joskus olla jäässä, mutta tunteet eivät jää kylmäksi.