Anna teknologian inspiroida - RoboAI-viikko valtaa verkon

Syksyn kovin teknologiatapahtuma, RoboAI-viikko, järjestetään verkossa 9.-13. marraskuuta. Maksuton tapahtuma tuo tullessaan monipuolisia seminaareja ja toiminnallisia työpajoja teknologian parissa. Aiheena on muun muassa digitaaliset palvelut, robotiikka ja metallien 3D-tulostus.

Tapahtumat toimivat näyteikkunana Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimushankkeisiin. Viikko avataan maanantaina 9. marraskuuta opettajille suunnatulla Teknologia opetuksessa -koulutus- ja verkostointitapahtumalla, jolla halutaan innostaa opettajia teknologian pariin. Lisäksi maanantaina alkaa myös kaksipäiväinen Hyvinvointiteknologiamessut -tapahtumakokonaisuus, jossa esitellään laajasti teknologian ja digitaalisten palveluiden tilaa nyt ja tulevaisuudessa.  

Näiden lisäksi luvassa on keskiviikkona 11. marraskuuta Tulevaisuuden Sairaala innovaatioalustana -hankeen järjestämä Tekoäly ja terveysteknologia -tapahtuma ja torstaina 12. marraskuuta yritysten ja korkeakoulujen haasteita ratkova RoboAI Innovation Challenge -kilpailu, sekä droonien ongelmia ja mahdollisuuksia pohtiva FINDrones2020-konferenssi.  

Perjantaina 13. marraskuuta järjestetään NEXT2020-teknologiaseminaari, jossa kuullaan robotiikasta ja metallien 3D-tulostuksesta. Viikon päättää VTR-seminaari, jossa keskitytään uusiin teknologioihin sekä niiden yhdistämiseen uudenlaisten sovellusten löytämiseksi niin teollisuuteen, hyvinvointiin kuin kotiinkin. 

Suurin osa viikon seminaareista ja konferensseista järjestetään live-webinaareina, mutta osa myös ennakkoon taltioituina videoina. Tapahtuman järjestäminen verkossa tuo omat haasteensa viikolle, mutta on siinä myös etuja. 

– Verkkoon siirtymisessä on hyvätkin puolensa. Vaikka messuosastoja ja tapahtumavieraiden verkostointia on hankala järjestää virtuaalisesti, tarkoittaa tämä, että yhä useammalla on mahdollisuus osallistua tapahtumaan joko työpaikalta, omalta kotitoimistolta tai -sohvalta, näkee RoboAI:n tutkimusjohtaja Petteri Pulkkinen

Katso koko viikon ohjelma ja ilmoittaudu!   

 

RoboAI-viikko teksti