Pori on mukana houkuttelemassa huippuosaajia maailmalta 

Lounais-Suomen kaupungit kampanjoivat yhteistyössä houkutellakseen huippuosaajia maailmalta. Happy Pro -niminen digitaalinen kampanja ammentaa Suomen maineesta maailman onnellisimpana maana. Kampanjan tavoitteena on lisätä Lounais-Suomen tarjoamien uramahdollisuuksien kansainvälistä tunnettuutta korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden keskuudessa. 

Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Porin, Turun, Rauman, Uudenkaupungin ja Salon kaupungit. Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen toivottaa kaikki kansainväliset kyvyt ja tulevaisuuden talentit tervetulleeksi Poriin. 

– Kaupunkimme yhdistää ainutlaatuiset mahdollisuudet työskennellä, opiskella ja nauttia elämästä riippumatta siitä, onko jo huippuosaaja vai haluaako sellaiseksi tulla. Porissa yhdistyvät kovat ja pehmeät arvot, kun tarjoamme tutkinnon ja uran sekä luonnon ja hienot kokemukset yhdistettynä samaan pakettiin. On hienoa olla mukana tässä kampanjassa ja nostaa Lounais-Suomen tarjoamia mahdollisuuksia myös kansainvälisesti, toteaa Luukkonen. 

Happy Pro -kampanjan keskiössä on leikkimielinen kysely, jonka avulla osaaja voi testata miten hyvin hän sopisi asettumaan Lounais-Suomeen. Lisäksi kampanjassa hyödynnetään vertaismarkkinointia, kun alueen eri yrityksiin jo rekrytoidut osaajat kertovat innostavasti elämästään ja työstään Lounais-Suomessa. 

– Meillä on Porissa ja koko Lounais-Suomen alueella monia kasvualoja, jotka tarjoavat ainutlaatuisia mahdollisuuksia, toki uusille yrityksille ja liiketoiminnalle, mutta myös kiinnostavia urapolkuja. Kampanja on osa kansallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa, ja sen avulla teemme tarjoamiamme ainutlaatuisia ura- ja opiskelumahdollisuuksia tunnetuksi maailmalla. Kampanja kohdennetaan korkeasti koulutetuille osaajille, joiden asiantuntemus sopii alueen yritysten tarpeisiin. Kasvualojamme ovat muun muassa uudistuva teollisuus, robotiikka, automaatio ja tekoäly sekä metalli- ja prosessiteollisuus. Koska digitalisaatio vaikuttaa lähes kaikkiin töihin, voi teknologiaosaamista hyödyntää vaikka hyvinvointiteknologian sovelluksissa tai palvelualoilla. Tarve näille digiosaajille onkin erityisen suuri toimialasta riippumatta. Tarvitsemme kansainvälisiä osaajia, joita pyrimme houkuttelemaan niin opiskelu- kuin uramahdollisuuksienkin avulla, toteaa Talent Hub Manager Pauliina Harrivaara Prizztechistä. 

Lounais-Suomi on houkutellut kansainvälisiä osaajia menestyksekkäästi viime vuosina. Esimerkiksi vuonna 2019 toteutettiin Talent Call Turku -kutsukilpailu, jossa viisi osaajaa perheineen pääsi tutustumaan Turkuun paikkana asua, elää ja työskennellä. Hakemuksia kampanjaan tuli yli 1 000, ja edustettuna oli 75 eri kansalaisuutta. Vuoden 2019 voittajista yksi pariskunta on työskennellyt Turussa teknologia-alalla elokuusta 2020 lähtien, ja toinen perhe saapuu Suomeen keväällä 2021. 

– Turulla on hyvät kokemukset Talent Call -kilpailusta ja meidän tavoitteena on järjestää kilpailu uudelleen vuoden 2021 aikana. Kilpailu järjestetään nyt vain laajempana ja voittajat pääsevät tutustumaan meihin kaikkiin Happy Pro -kampanjaa toteuttaviin viiteen kaupunkiin ja samalla keräämme niin sanottua osaajapoolia yritystemme rekrytointien tueksi, sanoo Harrivaara. 

Happy Pro -kampanja on käynnissä 17.2. –17.3.2021 osoitteessa talentcall.fi/happypro

Happy Pro -kampanja toteutetaan osana Lounais-Suomen Talent Boost -yhteistyöverkoston toimintaa sekä Lounaisrannikkoyhteistyötä (LOURA). Talent Boost -yhteistyöverkostoon Lounais-Suomen alueella kuuluvat Turun, Salon, Rauman, Uudenkaupungin ja Porin kaupungit, alueiden elinkeinoyhtiöt sekä muut kansainvälisten osaajien houkutteluun, vastaanottoon ja integroitumiseen liittyvät toimijat. Verkosto on osa kansallista Talent Boost Finland -toimenpidekokonaisuutta, jonka koordinaatiosta vastaa työ- ja elinkeinoministeriö. LOURA on strateginen yhteistoimintamalli, jonka päämääränä on lounaisrannikon kilpailukyvyn, houkuttelevuuden ja tunnettuuden lisääminen.
 

Happy Pro