Cimcorp, Crazy town ja Robocoast - tähtäimessä teollisuusyritys- ja startup-yhteistyö, yhteiskehittäminen ja uudet tuotekehitysdemot

Cimcorp Group kuuluu japanilaiseen Murata Machinery (Muratec) -konserniin. Yhtiö on rengasteollisuuden automaatiojärjestelmien johtavia toimittajia koko maailmassa ja toimittaa myös elintarviketeollisuuden ja vähittäiskaupan jakelun keräilyjärjestelmiä sekä postinlajittelun automaatiota yli 40 maahan. Ulvilassa pääkonttoria pitävä yhtiö on samalla myös yksi Satakunnan suurimpia softataloja, jossa ohjelmisto-osaaminen ja robotiikka lyövät kättä päälle.

Crazy Townin jäsenyydellä Cimcorpin tuotekehitystiimi hyödyntää yhteisöllistä ympäristöä Porissa ja muualla Suomessa. Cimcorp hakee jäsenyyden avulla:

  • Startup-matchmaking ja tuoreita näkökulmia tuotekehitykseen: Startupien osaamisen esittely ja uusien ratkaisujen testaaminen. Etsinnässä on ratkaisuja mm. data-analytiikan (data-analytics), digitaalisten kaksosten (digital twin), suunnittelu automaation (design automation), lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden (AR/VR) ja tekoälyn (artificial intelligence) -teemoihin liittyen.
  • Kokemusta yhteisöllisten työympäristöjen hyödyntämisestä: Uudet ideat, palveluiden yhteiskehittäminen ja tulevaisuuden konseptien sekä mahdollisuuksien tunnistaminen.
  • Uusia osaajia Satakuntaan ja muualle Suomeen: Katso avoimet Cimcorpin työ- ja opinnäytemahdollisuudet täältä.

Cimcorpin ja Crazy Townin yhteistyön mahdollistaa Robocoast. Robocoastin tavoite on edistää uuden teknologian käyttöönottoa sekä digitaalista transformaatiota valmistavan vientiteollisuuden yrityksissä ja heidän alihankintaketjuissa. Tällä kokeilulla testataan uudenlaisia tapoja miten teollisuusyritykset sekä startupit voivat toimia yhdessä. Robocoast haluaa mahdollistaa vastaavanlaiset palvelut jatkossa myös muille kasvuhaluisille veturiyrityksille.

 

 

Robocoast