Kaupungin omistama Suisto Kiinteistöt oy ostaa Mäntyluodon telakkakiinteistön ja vuokraa sen takaisin Enersense-konsernille

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajan Enersense International Oyj:n tytäryhtiö Enersense Works Oy on ostanut Pori Offshore Constructions Oy:n koko osakekannan 4. lokakuuta.

Osana järjestelyä Mäntyluodon telakkakiinteistön omistus ei jää Enersense-konsernille. Tässä tarkoituksessa on sovittu, että Porin kaupungin täysin omistama Suisto Kiinteistöt Oy ostaa maa- ja vesialueet sekä rakennukset ja vuokraa ne takaisin Enersense-konsernille. Kyseessä on 110 hehtaarin alue, josta 80 hehtaaria maata ja 30 vesialuetta.

Kiinteistön kauppahinta on 8 miljoonaa euroa. Enersense-konserni on sitoutunut vuokraamaan kiinteistön vähintään viideksi vuodeksi ja vuosittainen pääomavuokra on 800 000 euroa. Vuokralaiselle jää kannettavaksi kaikki käyttökustannukset.

Suisto Kiinteistöjen omalla pääomalla katetaan kauppahinnasta noin 2 miljoonaa euroa. 6 miljoonaa euroa rahoitetaan ensimmäisessä vaiheessa kaupungilta saadulla kassalainalla. Tämä kassalaina on tarkoitus muuttaa pankkilainaksi lähikuukausien aikana. Kauppaan ei käytetä Porin kaupungin talousarviossa olevia määrärahoja.

– Porin kaupungin kannalta on tärkeää, että kyseisen alueen toiminta säilytetään. Kaupunki uskoo siihen kasvunäkymään, jonka Enersense tuo ja että alue työllistää tulevaisuudessa enemmän kuin tällä hetkellä. Uskomme myös Porin satama-alueeseen, johon kohdistuu yritysten kasvavaa kysyntää. Viimeisimpänä esimerkkinä Critical Metalsin sijoittumishanke Tahkoluodon alueelle, toteaa Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laulainen.

mäntyluodon satama ilmakuvassa