Porin kaupunki haastaa yritykset liittymään Reilun kaupan työpaikoiksi

Porin kaupunki on mukana lokakuun lopussa vietettävällä Reilun kaupan viikolla. Nyt Reilun kaupan PORI haastaakin kaikki kaupungin yritykset vaihtamaan kahvit ja teet Reilun kaupan vaihtoehdoiksi ja liittymään Fairtrade@work -verkostoon.

Valitsemalla Reilun kaupan kahvin yritykset ja työyhteisöt tukevat ympäristöystävällisempää sekä kestävämpää kahvintuotantoa.

Fairtrade@Work-työpaikka voi olla yritys, teatteri, kaupungin virasto, yhdistyksen toimisto, koulun opettajanhuone tai mikä vain työpaikka, jossa nautitaan Reilun kaupan kahvia ja teetä. Mukaan liittyminen on maksutonta. Haluamme haastaa organisaatiot mukaan, sillä Reilun kahvin juominen on työyhteisöltä pieni teko, mutta suuri asia viljelijöille ja ilmastolle, kannustaa elinvoima- ja ympäristötoimialan suunnittelija Kristiina Laine.

Ilmoita yrityksesi mukaan Fairtrade@work -verkostoon täällä!

Reilu kauppa on maailman tunnetuimpia ja luotetuimpia vastuullisuusmerkkejä. Reilun kaupan työpaikaksi ryhtyminen viestii, että organisaatio pyrkii toimimaan ilmaston ja ihmisten kannalta vastuullisesti. Reilun kaupan kahvin valitsemalla hillitsee ilmastonmuutosta ja maksaa kahvinviljelijöille reilumman korvauksen.  

– Kahvi on yksi ilmastonmuutokselle herkimmistä raaka-aineista. Reilun kaupan määrätietoisen työn ansiosta Reilun kaupan kahviosuuskuntien viljelmillä kahvipensaita on vaihdettu uusiin ja osuuskuntia on koulutettu kestävämmiksi, sinnikkäämmiksi ja strategisemmiksi. Työn seurauksena tuotanto on kasvanut ja kestää nykyään paremmin ilmastonmuutoksen riskejä. Lisäksi Reilun kaupan kahvista 60 prosenttia on luomuviljeltyä, kertoo ympäristösuunnittelija Heli Välimaa.

Valtakunnallista Reilun kaupan viikkoa vietetään 25.–31.10.2021. Viikon teemana on ilmastonmuutos, ja teemaa tuodaan viikon aikana esiin parempiin valintoihin rohkaisevan Pieni teko, suuri vaikutus -kampanjan kautta. Porin kaupunki sai Reilun kaupan kaupungin arvonimen vuonna 2008 ja on sitoutunut kaupunginvaltuuston päätöksellä edistämään Reilua kauppaa.

 

Nauti taukosi reilusti reilun kaupan kahvilla ja teellä - Reilun kaupan mainoskuva