Lentoliikenteen kilpailutus Pori–Helsinki-välillä käynnistyy 11. lokakuuta

Porin kaupunki on käynnistänyt kilpailutuksen säännöllisen lentoliikenteen jatkamiseksi Porin ja Helsingin välillä ajalle 1.1.2023–31.12.2024. Porin kaupungilla on lisäksi kaksi vuoden mittaista optiota sopimuskauden jatkamiseksi vuosille 2025 ja 2026.

Optioiden käyttäminen on ehdollinen kaupunginvaltuuston päätökselle määrärahojen kohdistamisesta lentoliikenteeseen, sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin asettamalle julkisen palvelun velvoitteelle kyseiselle yhteysvälille. Lentoliikenteeseen tulee asettaa julkisen palvelun velvoite ja se tulee kilpailuttaa EU:n lentoliikenneasetuksen mukaan, jos liikennöintiin kohdistuu julkista tukea. Vuosittainen kaupungin kohdistama määräraha sopimuskauden ensimmäiselle ajanjaksolle on 3 miljoonaa euroa.

Nykyinen reittilentoliikenne yhteysvälillä Pori–Helsinki on päättymässä tämän vuoden lopussa, kun elokuussa 2019 alkanut sopimus unkarilaisen Budapest Aircraft Service Ltd:n (BASe Airlines) kanssa on tulossa päätökseen. Lentoliikenteellä on elintärkeä merkitys Satakunnan elinkeinoelämälle, ja kaupunki haluaa lentoliikennettä jatkamalla ylläpitää alueen saavutettavuutta, josta lentoliikenne luo ison osan etenkin kansainvälisille yhtiöille.

Päättyvä sopimus kattaa kolme lähtöä Porista ja Helsingistä joka arkipäivä, ja operaattorille maksettava sopimuskorvaus liikennöinnistä on ollut noin 3,4 miljoonaa euroa vuodessa. Uuden kilpailutuksen myötä päivittäisiä rotaatioita vähennetään kolmesta kahteen, ja aikatauluja muokataan paremmin elinkeinoelämää palveleviksi. Näin saadaan lentojen käyttöasteita kasvatettua ja kustannuksia pienennettyä niin kaupungille kuin ympäristöllekin.

Tarjouksen jättämisen määräaika on 11.12. klo 16.15. Tarjousasiakirjat ovat saatavilla:

https://tarjouspalvelu.fi/pori?id=416263&tpk=5746dfe8-34c8-45d6-bcb2-ccdb6b20ecf0

Lentokone kiioradalla