Satakunnan edustalle suunnitellaan kahta merituulipuistoa

Ruotsalainen uusiutuvan energian edelläkävijä Eolus selvittää edellytyksiä rakentaa kaksi merituulivoimapuistoa Satakunnan edustalle Selkämerelle.

Satakunnan edustalle suunniteltujen merituulivoimapuistojen yhteenlaskettu kapasiteetti on 3,5 GW. Suunnitteilla olevia merituulivoimaloita on kaksi: Tuulia ja Wellamo. Wellamoa kaavaillaan Porin edustalle, noin 90 kilometriä rannikosta. Sen kokonaiskapasiteetti on noin 2 GW. Vastaavasti Merikarvian edustalle noin 30 kilometrin päähän rannikosta sijoittuvan Tuulian kokonaiskapasiteetti on 1,5 GW. 

Tavoitteena on, että molemmat puistot tuottavat sähköä 2030-luvun aikana. Ympäristövaikutusten arviointimenettely alkaa loppuvuodesta 2022, ja Eolus arvioi sen kestävän kaksi vuotta. Hankkeet tarvitsevat myös useita viranomaisten myöntämiä lupia ennen kuin valtioneuvosto voi tehdä lopullisen päätöksen puistojen toteuttamisesta.

"Wellamon osalta selvitämme toteuttamisen edellytyksiä noin 1 000 neliökilometrin ja Tuulian osalta 670 neliökilometrin suuruisilla alueilla. Puistoihin suunniteltu turbiinien määrä on noin 100 kappaletta kummassakin", kertoo hankkeiden projektipäällikkö Anu Vaahtera.

Merituulivoimapuistot tuovat merkittävän lisän Suomen sähköntuotantoon ja ne auttavat ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

 

Lisää hankkeesta löytyy Eoluksen sivuilta linkistä:

https://eolus.fi/uutiset/satakunnan-edustalle-suunnitellaan-kahta-merituulipuistoa/

 

Merituulivoima