Uutisarkisto

Porin kaupunki on mukana lokakuun lopussa vietettävällä Reilun kaupan viikolla. Nyt Reilun kaupan PORI haastaakin kaikki kaupungin yritykset vaihtamaan kahvit ja teet Reilun kaupan vaihtoehdoiksi ja liittymään Fairtrade@work -verkostoon.
Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajan Enersense International Oyj:n tytäryhtiö Enersense Works Oy on ostanut Pori Offshore Constructions Oy:n koko osakekannan 4. lokakuuta.
Porin kaupunki tarjoaa rahallista lisätukea yrityksille, jotka palkkaavat alle 30-vuotiaita, yli vuoden työttömänä olleita porilaisia nuoria oppisopimuskoulutukseen.
Porin ja Rauman kaupungit järjestivät 1.9.2021 yhteistyössä Valtiokonttorin kanssa kaikille yrittäjille avoimen ja maksuttoman tietoiskun neljännestä kustannustuen kierroksesta.
Cimcorp Group kuuluu japanilaiseen Murata Machinery (Muratec) -konserniin. Yhtiö on rengasteollisuuden automaatiojärjestelmien johtavia toimittajia koko maailmassa ja toimittaa myös elintarviketeollisuuden ja vähittäiskaupan jakelun keräilyjärjestelmiä sekä postinlajittelun automaatiota yli 40 maahan. Ulvilassa pääkonttoria pitävä yhtiö on samalla myös yksi Satakunnan suurimpia softataloja, jossa ohjelmisto-osaaminen ja robotiikka lyövät kättä päälle.
Porin satamassa kehitetään nyt teollisuuden palveluita uuden sukupolven mobiiliverkossa. Sataman alueelle valmistunut Elisan 5G-privaattiverkko on ideaalinen muun muassa logistiikkapalveluiden kehittämiseen, sillä se tarjoaa aina tasalaatuiset olosuhteet tiedonsiirtoon.
Uusi Business Porin investointikiihdyttämöpalvelu vauhdittaa yritysten digitalisaatiokehitystä sekä puhtaampiin energiaratkaisuihin ja tuotantoteknologioihin siirtymistä. Kiihdyttämön toiminnasta vastaa Prizztech Oy.
Keskustojen elinvoima laski lähes kaikkialla Suomessa sekä vuoden aikana että viiden vuoden tarkastelujaksolla. Kauppojen vähentyessä ravintolat säilyttivät asemansa myös Porissa huolimatta koronan vaikutuksista. Vapautuneisiin liiketiloihin sijoittuu nyt enenevässä määrin toimistoja ja muita palveluita.
ICC-ohjelman (Intelligent Cities Challenge) Porin Roadmap-työpajaan osallistui innokas kehittäjäjoukko yrityksistä, oppilaitoksista ja kaupungin yksiköistä.
Porin ja Rauman kaupungit järjestivät yhteistyössä Valtiokonttorin kanssa kaikille yrittäjille avoimen ja maksuttoman tietoiskun kustannustuki III:sta keskiviikkona 21.huhtikuuta.  

Sivut