Energiavaraston avulla energiaa voidaan varastoida pienemmän kulutuksen aikana ja käyttää myöhemmin kulutuspiikin tasaamiseen.
Ruotsalainen uusiutuvan energian edelläkävijä Eolus selvittää edellytyksiä rakentaa kaksi merituulivoimapuistoa Satakunnan edustalle Selkämerelle.
Porin kaupunki on käynnistänyt kilpailutuksen säännöllisen lentoliikenteen jatkamiseksi Porin ja Helsingin välillä ajalle 1.1.2023–31.12.2024. Porin kaupungilla on lisäksi kaksi vuoden mittaista optiota sopimuskauden jatkamiseksi vuosille 2025 ja 2026.
Porin Satama Oy jätti vuoden 2022 alussa CEF-tukirahoitukseen (Connecting Europe Facility) liittyvän hakemuksen kahden laituri-investoinnin osalta. Investointien arvo on 23 M€.
Perjantaina 23. syyskuuta vietetään kymmenettä TiedeAreena-tapahtumaa. Vuosittainen, kaikille avoin ja maksuton TiedeAreena tuo Porin yliopistokeskuksessa tehtävää monipuolista ja innovatiivista tutkimusta tutummaksi kaikille kaupunkilaisille. Tänä vuonna ajankohtaisten aiheiden kattaus koostuu muun muassa kyberturvallisuudesta ja uhkaavista talousnäkymistä.
Suomen Nuorkauppakamareiden Vuoden Nuori Johtaja -kilpailu on käynnissä. Porin Nuorkauppakamari etsii nyt esimerkillisiä ja vastuullisia alle 40-vuotiaita suomalaisia johtajia mukaan kilpailuun. Kansallisen kilpailun suojelijana toimii hallitusammattilainen Kaisa Hietala.
Syksyn käynnistävä Green Business Areena tarjoaa ajankohtaisen tilannekuvan vihreästä siirtymästä ja muutoksen tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista. Tapahtuma järjestetään Porin Puuvillassa 15. syyskuuta.
Viimeisimmässä Ympäristö-julkaisussa 5/2022 käsitellään Porin sataman kupeeseen kasvavaa vahvaa uusiutuvaan energiaan ja kiertotalouteen erikoistuvaa teollisuusaluetta. Mäntyluodon ja Tahkoluodon satama-alueista koostuva Porin satama on yksi Suomen merkittävimmistä tavarasatamista.
Euroopan komissio on valinnut Robocoast EDIH -konsortion European Digital Innovation Hub:ksi eli EDIH-organisaatioksi. Suomeen valittiin yhteensä neljä EDIH-organisaatioita. Kaiken kaikkiaan komissio valitsi 283 hakemukses-ta 136 EDIH-organisaatiota, jotka toimivat jatkossa koko EU:n kattavana osaamisverkostona.
Vuosittaiset keskustojen elinvoimalaskennan tulokset on julkaistu tänään. Porin elinvoiman lasku on hidastunut viime vuoteen verrattuna. Keskustan liiketiloista tyhjinä on noin 15 %.

Sivut